4006-TÜBİTAK Araştırma Proje Örneği

 4006-Tübitak Bilim Fuarları proje örneği indir. Araştırma projesi indir. Aşağıda verilen 4006-Tübitak Bilim Fuarları araştırma projesi örneğini inceleyerek kendi okulunuza uyarlayabilirsiniz. Bu proje sisteme girilmedi ama yine de aynen almak yerine kendinize uyarlamanız yararlı olabilir.

CAN RÜŞTÜ TÜFEKÇİOĞLU O.O TÜBİTAK 4006 ALT PROJE FORMU

 

Öğretmenin Adı Soyadı

 

Alt Projenin

Adı

Öğretmen ve Öğrencilere Göre 4006 TÜBITAK Bilim Fuarları’nın Katkıları

Türü

Araştırma

Alanı

Okul Dışı Öğrenme Ortamları

Amacı

Proje ile okulumuz öğrenci ve öğretmenlerine göre 4006-TÜBITAK Bilim Fuarları etkinliklerinin, öğrenci, öğretmen ve veliye katkılarını ölçümleyip değerlendirmektir.

Yöntemi

4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları ile ilgili araştırmalar, bu etkinliklerin sadece öğrenciye değil, aynı zamanda; veliye ve öğretmenlere de katkıları olduğunu göstermektedir (https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/1203766 -s.5)

Bu nedenle, 4006 Fuar etkinliklerinin okulumuz öğrenci, öğretmen ve velileri üzerindeki etkililiğinin ortaya çıkarılarak ilgililerle paylaşılması için bu projenin yapılmasına karar verildi.

Öncelikle veri toplama aracı olarak kullanılacak “Öğretmen ve Öğrencilere Göre 4006 TÜBITAK Bilim Fuarları Etkililikleri” ölçeği için kullanım izni alındı.

Ölçek, branş, çalışma yılı ve cinsiyet kriterleri dikkate alınarak 15 öğretmene; cinsiyet ve sınıf düzeyi dikkate alınarak veli izni alınan 40 öğrenciye uygulanarak veriler toplanır.

Toplanan veriler, bilgisayar ortamına aktarılarak, hesaplamalar yapılarak(yapılır.) tüm maddeler toplanıp puanlar bulunarak değerlendirilir. Sonuçlar tablo, grafik ve infografik tasarımlarla sunulur.

 

Beklenen Sonucu

Öğretmen ve Öğrencilere Göre 4006 TÜBITAK Bilim Fuarları’nın öğrenci, öğretmen ve veliye katkılarının ilgililerle paylaşılması, ilgililerde çalışma isteğini artıracak ve aynı zamanda bu tür çalışmalara daha çok katılım olacaktır. Bu da okul dışı öğrenme ortamlarının etkili kullanımı açısından önemlidir.

Çıkan sonuçların yapılacak olan 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları etkinlikleri veya başka proje çalışmalarının planlanması ve yürütülmesinde de etkili olacağı beklenmektedir.

 

 


PAYLAŞ

0 Yorum

Yorum Gönder

Yayın üstü reklam

Yayın ortası reklam 1


Yayın ortası reklam 2

Yayın altı reklam