Sözcüklerin Doğru Yazımları

İlkokul, 1. sınıftan itabaren 2. sınıf ve 3. sınıfta da öğrencilerde bazı sözcükleri yazılı anlatımlarda yanlış yazdıkları gözlemlenebilir. Bunun nedeni öğrencilerimizin bulundukları çevrede bu tür sözcüklerin söylenişinin yanlış yapılmasından kaynaklanabilir. Öğrenciler, her ne kadar dikte çalışmaları sırasında sözcüklerin doğru yazılışlarını öğrenseler de, çevrelerinde sık sık yanlış telaffuzlar duymaları ve ya kendilerine göre yanlış telaffuzlar geliştirmeleri de mümkün olmaktadır.
Bu konuda öğrencilerin dikkatini bu tür sözcüklere çekmek ve doğru yazımlarını tekrar göstermek, söyleyiş hatalarının giderilmesinde etkili olabilir.
Hazırlamış olduğumuz etkinlik, yanlış yazılabileceğini düşündüğümüz bazı sözcüklerin doğru yazımlarına dikkat çekmek amacıyla hazırlanmıştır. 3. sınıf öğrencilerinin yanı sıra 2. sınıf öğrencileri için de kullanılabilir. Çalışma bitiminde, etkinlik resmini boyamak isteyen öğrenciler, boyama yaparak boyama ile ilgili becerilerini de geliştirebilirler. Çalışma sayfası için aşağıdaki linki tıklayınız.

sozcuklerin_doğru_yazimlari



PAYLAŞ

0 Yorum

Yorum Gönder

Yayın üstü reklam

Yayın ortası reklam 1


Yayın ortası reklam 2

Yayın altı reklam