Deyimler - Deyim Ağacı 1

Deyim Ağacı
Zihinsel gelişmenin göstergesi olan dil, düşüncelerle iç içedir .Dil yardımıyla, düşünceler başkalarına aktarılır. Sözcükler de düşüncelerin gelişmesini sağlar. Bu nedenle Türkçe dersinde, öğrencilerde sözcük dağarcığını zenginleştirme ve dil gelişimini sağlama çalışmaları önemle ele alınmalıdır. Deyimler, sözcük dağarcığı çalışmalarında ele alınan konulardan biridir. İlkokuldan başlayarak, eğitim kademelerinde konunun öğretimi yapılmaya çalışılır.
İlkokul, 3. sınıfta da günlük yaşantıda kullanılan deyimler, öğrencilerin dikkatini çekmeye başlar. Deyimlerin anlamını öğrenmek isterler.
Size sunduğumuz etkinlik sayfasında içinde göz sözcüğünün geçtiği deyimler deyim ağacı dışında yer almaktadır. Ağaçta ise bu deyimlerin anlamları bulunmaktadır. 3. sınıf öğrencilerinden, bu deyimleri ve anlamlarını eşleştirmeleri istenmektedir. İkinci bölümde ise, aynı deyimler tablo halinde verilmiştir. Tablodaki çalışmada da deyimlerin anlamları verilerek, bu anlama uygun deyimi bulmaları istenmektedir. Etkinlik sayfalarına ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayınız.

deyim_agaci
PAYLAŞ

0 Yorum

Yorum Gönder

Yayın üstü reklam

Yayın ortası reklam 1


Yayın ortası reklam 2

Yayın altı reklam