3. Sınıflar Onluk Bozarak Çıkarma İşlemi - Bir Modelleme

3. Sınıflar Onluk Bozarak Çıkarma İşlemi - Bir Modelleme
İlkokul, 3. sınıf,   matematik dersinde onluk bozarak çıkarma işlemlerinin öğretilmesinde değişik modelleme örnekleri var. Bizim modelleme araçlarımız boncuklar. Üç basamaklı doğal sayıların öğretiminde, toplama işleminde, birlikler, onluklar, yüzlükler oluştururken boncuklardan yararlandık.
Üç basamaklı doğal sayılarla onluk bozarak çıkarma işlemine geçmeden önce ön bilgilerin hatırlanması amacıyla önce iki basamaklı sayılarla onluk bozarak çıkarma işlemlerini boncuklarla yaptık. Etkinlik sırasında önceliğimiz, onluk bozma kavramıydı. Birler basamağında küçük sayıdan büyük sayıyı çıkarılamayacağını gören öğrenciler, onlar basamağından bir onluk alarak, onluğu oluşturan birlikleri, birler basamağında yer alan çubuğa taktılar. Onlar basamağında bir onluğun eksildiğini, nedenini, onlar basamağındaki çubuğu inceleyerek anladılar.
Daha sonraki aşamada, üç basamaklı doğal sayılar ile tek basamaklı doğal sayıların model yoluyla onluk bozarak çıkarılması çalışmaları yaptık. Öğrenciler, çalışmadan çok zevk aldılar ve konu ile ilgili olarak verilen alıştırmaları başarıyla tamamladılar.

3. Sınıflar Onluk Bozarak Çıkarma İşlemi

3. Sınıflar Onluk Bozarak Çıkarma İşlemi

PAYLAŞ

0 Yorum

Yorum Gönder

Yayın üstü reklam

Yayın ortası reklam 1


Yayın ortası reklam 2

Yayın altı reklam