3. Sınıf Toplama İşlemi - Problemler

Dört işlem problem çözme  öğretiminin amacı, öğrencilerin günlük yaşamda gerekli olan işlem becerilerini geliştirmeleri, problem hikayesinde verilen bilgileri matematik eşitliklere aktarmayı öğrenmeleri, düşüncelerini şekillerle anlatmayı öğrenme ve problem çözmenin gerektirdiği becerileri kazanmalarıdır.
Problem çözme becerisi, kısa sürede kazanılabilecek bir beceri olmadığı için, öğrencilerin değişik problem çözme etkinlikleri, problem hikayeleriyle karşılaşması gerekir. İlkokul, 3. sınıfta da üç basamaklı doğal sayılarla hazırlanmış problemleri çözmek, öğrenciye hem yeni öğrendiği doğal sayıları, hem de toplama işlemi becerisini geliştirmeyi sağlar.
Size sunduğumuz çalışma sayfalarında, ilkokul 3. sınıf toplama işlemi ile ilgili problemler yer almaktadır. Problemlere ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayınız.

3._sinif_toplama_islemi_problemler

                                                    PROBLEM KÖŞESİ
1.Bir çiçekçide bir günde 69 tane papatya, 49 tane gül, 53 tane lale satılmıştır. Çiçekçide toplam kaç tane çiçek satılmıştır?


2. Ayşe 24 yaşındadır. Dedesi 76 yaşındadır. Ayşe ile dedesinin yaşları toplamı kaçtır?



3. Üç basamaklı en küçük çift sayı ile iki basamaklı en büyük sayının toplamı kaçtır?



4. Bir fabrikada 125 tane kadın işçi, 158 tane erkek işçi çalışmaktadır. Bu fabrikada toplam kaç kişi çalışmaktadır?


5. Bir okulda 3- A sınıfında 49, 3- B sınıfında 45 öğrenci, 3- C sınıfında 43 öğrenci okumaktadır. Üç sınıftaki toplam öğrenci sayısı kaçtır?


6. Bir geziye 73 tane öğretmen, 428 tane öğrenci, 145 tane veli katılmıştır. Bu geziye toplam kaç kişi katılmıştır?


7. Bir sinemaya cumartesi günü 142, Pazar günü 328 kişi gelmiştir. İki gün boyunca sinemaya toplam kaç kişi gelmiş olur?


8. Nisan ayındaki toplam fatura tutarımız 298 liradır. Mayıs ayı faturaları toplamı Nisan ayından 49 lira fazladır. Mayıs ayının faturaları toplamı kaç liradır?


                                                    PROBLEM KÖŞESİ

1.Benim Türkçe kitabım 146 sayfadır. Ablamın kitabının sayfası benim kitabımdan 163 sayfa fazladır. Ablamın kitabı kaç sayfadır?


2.Mehmet 37 yaşındadır. Annesi Mehmet’ten 25 yaş büyüktür. Buna göre Mehmet ve annesinin yaşları toplamı kaçtır?


3.Esra, kitabının 154 sayfasını okumuştur. 47 sayfa daha okursa toplam kaç sayfa kitap okumuş olacak?


4.Okan, bir alışveriş merkezinden 85 liraya ayakkabı, 23 liraya gömlek, 68 liraya pantolon almıştır. Buna göre Okan kaç lira harcamıştır?


5.Bir fırında sabah 96, akşam ise sabah satılanlardan 76 tane fazla ekmek satılmıştır. Fırında toplam kaç ekmek satılmıştır?


6. Bir okulda 547 tane kız öğrenci, kız öğrencilerden 156 fazla erkek öğrenci vardır. Bu okulda toplam kaç öğrenci vardır?


7. Bir tavuk çiftliğinde Perşembe günü 369 yumurta, Cuma günü ise Perşembe gününden 36 tane daha fazla yumurta satılmıştır. İki günde toplam kaç yumurta satılmıştır?


8. Emine, kumbarasındaki 219 liraya 147 lira daha eklerse kaç lirası olur?



PAYLAŞ

0 Yorum

Yorum Gönder

Yayın üstü reklam

Yayın ortası reklam 1


Yayın ortası reklam 2

Yayın altı reklam