3. Sınıf Okuma Anlama Çalışmaları

Öğretim sürecinde yer alan okuma, yazma ve dinleme etkinliklerinin amacına ulaşabilmesi için anlama ile desteklenmesi gerekir. Okuduğunu, dinlediğini, yazdığını öğrenebilmesinde, öğrencilerin bunları anlaması önemlidir.
İlkokul, Türkçe derslerinde de öğrencilere okuma ve okuduğunu anlama becerisi kazandırmak için çeşitli metinler okutulur ve etkinlikler yaptırılır. Okuma - anlama etkinliklerinde, öğrencilerin sonuçlar çıkarması, metindeki düşünceler hakkında yorumlar yapması, metinden edindiği bilgilerle kendi yaşantısı arasında ilişki kurması sağlanmaya çalışılır.
İlkokul, 2. sınıf ve 3. sınıflarda da Türkçe etkinliklerinde okuma ve okuduğunu anlama çalışmalarına çok önem verilir.  Okuma anlama çalışmalarının çeşitli olması, okuma ve anlama sürecini etkili kılar.
Size sunduğumuz sayfalarda Atatürk ile ilgili okuma anlama metinleri yer almaktadır. Türkçe derslerinde ve belirli gün ve haftalarla ilgili etkinliklerde kullanılabileceğini düşündüğümüz okuma anlama etkinliklerine ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayınız.

3._sinif_okuma_anlama_calısmalari
PAYLAŞ

0 Yorum

Yorum Gönder

Yayın üstü reklam

Yayın ortası reklam 1


Yayın ortası reklam 2

Yayın altı reklam