Çocuklara İlgi Çok Önemli

Gün geçtikçe yaygnlaşan sosyal medya dediğimiz yalnızlık ya da sanal toplumsal ilişkiler zaman zaman insanlarda olumsuz davranışlara yol açmaktadır. Konu ile ilgili olarak konuşan Prof. Dr Kemal Sayar dijital iletişim yerine insan insana iletişimin önemini belirtti.

 

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Sayar, günümüzde çocukların korunmasının gittikçe zorlaştıını belirterek, "Sosyal medyada olmayı sosyalleşmek zanneden yeni bir nesil ortaya çıkıyor.


Çocuklarımıza yeteri kadar şefkat ve ilgi gösterebilirsek dünya milyarlarca dolarantideprasan masrafından kurtulacaktır" dedi.

Sayar, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nce Adapazarı Kültür Merkezi'nde düçenlenen "Aile ve Bireyde Koruyucu Ruh Sağlığı" konulu konferansta yaptığı konuşmada, iyi bir aile ortamının çocukların gelecekteki psikolojik rahatsızlıklardan koruduğunu anlattı.

HERKES BİRBİRİNE YABANCILAŞIYOR 

İnsanların giderek ruh sağlığını kaybettiğini ifade eden Sayar, "Dünya, herkesin ötekine yabancılaştığı soğuk bir gezegene dönüşüyor. Bırakın komşularımızı, arkadaşlarımızı bir evin içerisinde ebeveynler birbirlerini hatta çocuklarını dinlemeye dahi sabır gösteremiyor. Koruyucu ruh sağlığı dediğimiz şey evin tam kalbinde başlar. Eğer çocuklarımıza yeteri kadar şefkat ve ilgi gösterebilirsek çocuklarımızı bu hastalıklardan.koruyabiliriz" diye konuştu.

ŞEFKAT, MERHAMET VE İLGİ GÖSTERİN

Sayar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Aileler, çocuk yetiştirmede şefkat, merhamet ve ilgi gibi değerleri ölçülü bir şekilde kullanmalı. Teknolojik ilerlemeler, insanlar arası ilişkileri yok etmeye başladı. Modern çağda çocuklarımızı korumak gittikçe zorlaşıyor. Sosyal medyada olmayı sosyalleşmek zanneden yeni bir nesil ortaya çıkıyor. Çocuklarımıza yeteri kadar şefkat ve ilgi gösterebilirsek dünya milyarlarca dolar antideprasan masrafından kurtulacaktır. Çocuklar artık sosyal medyada konuşuyor, cep telefonlarıyla mesajlaşıyor, video oyunlar ise hayatlarının önemli bir alanını işgal ediyor."
PAYLAŞ

0 Yorum

Yorum Gönder

Yayın üstü reklam

Yayın ortası reklam 1


Yayın ortası reklam 2

Yayın altı reklam